Elitsatsning och annat

Då var det dags igen! Som vanligt för mig i bloggsammanhang så var det ett tag sedan senaste uppdateringen. Sitter nu på tåget hem mot Östersund efter att varit hemma (?) på Tjörn några dagar. Firade farsans kommande 60-års dag, så hela familjen var på plats. Detta innebar en kul och som vanligt fullspäckad helg med mycket umgänge och fina träningspass.

Hann även med att vara i Skidome under gårdagen där jag fick kört ett riktigt bra skatepass på förmiddagen. Jag körde totalt  i 2.25 med två intervalldrag på 20 minuter/drag i A2/tröskeltempo. Inlagt i dragen och övriga passet var även ett gäng impulser för att hitta snabba fartomslag och kunna hålla tekniken även i riktigt hög fart. Syftet med passet var främst att hitta stabilitet i tekniken och kunna slappna av i hög fart. I denna perioden av året där det sker en växling från barmark till längdskidor handlar mycket om att hitta in i tekniken och få mycket tid med kvalité på skidor utan att för den sakens skull träna ner sig för mycket. Det blir en balansgång mellan att få mycket snökontakt samtidigt som formen ska börja stiga in mot de första tävlingarna. Bara om 1,5 vecka är det ju tävlingspremiär!

På eftermiddagen körde jag ett PT-pass på 1.15 med en ganska nybliven medlem i klubben. Fokus på passet var stakteknik för att sedan öva kurvtagning sista 15 minuterna. Efter detta strömmade personer ur medelgruppen och nybörjarguppen i klubben in i Skidome. Skidome bjöd på inträdet vilket gjorde att vi kunde köra en träning med klubbens medlemmar. Så mellan 18-20 körde jag, farsan, Olof, Elin, Samuel och Jörgen uppstart på snö med nästan 40 taggade skidåkare från klubben! På träningen var det fullt fokus på teknik där vi pratade, visade och övade teknik genom teknikövningar och feedback på individnivå. Kul att få hålla i kurser med personer som verkligen är intresserade av att skidåkning och att utvecklas! Roligt också att träffa alla delar ur klubbens stora verksamhet!

I övrigt har det varit mycket på gång hela hösten! Har varit mycket på plats i Östersund och fått till bra kvalité på träningen. Minskat ner en del på mängden under denna perioden jämfört med tidigare seniorsäsonger samtidigt som jag instället har fokuserat på nyckelpass och hög kvalité. Detta för att vara tillåta mig själv att vara piggare och ha mer fart i kroppen in mot säsong. Samtidigt har skolan krävt mycket tid det sista då jag har haft datainsamling i labbet på Vintersportcentrum för min kommande C-uppsats. De sista tävlingarna i rullskidvärldscupen för säsongen har dessutom gått av stapeln vilket resulterade i en 5e plats totalt!

Men det största och roligaste är ändå uppstarten av en elitsatsning i IK Stern! Skidome och Serneke har utökat sitt samarbete med klubben och det tillsammans med klubbens övriga sponsorer har gett förutsättningarna för klubben att kunna elitsatsa fullt ut! Genom detta har klubben nu kompletterat verksamheten så att vi har alla stegen från en grym barn och ungdomsverksamhet till elitsatning på seniornivå samt den enorma bredd på motionssidan som klubben i många år varit känd för i Sverige! Riktigt roligt då det ger mig och alla andra som satsar möjlighet att stanna i IK Stern och visa att man kan komma från Göteborg och ändå räcka långt inom längdskidåkning. En spännande vinter väntar med ett grymt taggat gäng, både på åkarsidan och ledarsidan! Stort tack till klubben, alla inblandade ledare, sökare av sponsorer och alla andra som varit en del av denna utveckling! Ett enormt tack även till alla klubbens sponsorer som gör detta möjligt!

Gruppbild IK Stern Elit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: